Prof.

Rozen en sierheesters

Wilt u rozen of sierheesters in uw tuin, dan is het belangrijk om te weten dat deze plantensoorten zich het liefst in een rijke, vruchtbare grond aarden. De pH-waarde van de grond moet liggen tussen de 6,5 en 7,5. Voor het aanplanten en onderhouden van uw rozen en sierheesters is het aan te raden om de volgende producten te gebruiken.Aanplanten van rozen en sierheesters

Aanplanten van rozen en sierheesters

Gaat u rozen planten, dan is het gebruik van het product Vianosol zeer aan te raden. Vianosol gebruikt u door het in een 1-op-1 verhouding te mengen met de bestaande grond. Door de organische plantenvoeding die het product bevat, worden uw rozen en sierheesters tot drie maanden lang van goede voeding voorzien.

Gaat u nieuwe rozen planten op een plaats waar eerder rozen hebben gestaan, zaai dan eerst stinkertjes. Hierdoor verdwijnen de aanwezige aaltjes, die de wortels van uw rozen aantasten, uit de grond. U kunt het plantgat ook afdekken met krantenpapier, om de wortels te beschermen tegen aaltjes.


Onderhouden van rozen en sierheesters

Onderhouden van rozen en sierheesters

Uw rozen verzorgen en sierheesters onderhouden is een taak die de nodige kennis vereist. Ook verschillende producten kunnen bijdragen aan een goede verzorging van uw rozen en sierheesters, zoals korrelkalk. Voor een optimaal onderhoud strooit u jaarlijks één tot anderhalve kilo korrelkalk rondom uw rozen.

Daarnaast geeft u uw rozen en sierheesters jaarlijks een voldoende dosis organische voeding met een hoog kaliumgehalte. Hiervoor gebruikt u de meststof Viano rozen. Deze meststof bevat een optimale dosering stikstof, fosfor en kalium, en zorgt dan ook voor schitterend bloeiende rozen en sierheesters.

Tip: gebruikt u decoratief afdekmateriaal, kies dan niet voor schors van naaldbomen. Deze schors heeft een licht verzurende werking op de bodem, terwijl rozen en sierheesters liever in een kalkrijke bodem staan. Daarom gebruikt u bij uw rozen beter één van de volgende producten, die ook de groei van onkruid afremmen: Coco-Deco, Coco-Net of Cacaodoppen.

Wilt u toch gebruik maken van sierschors bij uw rozen, dan is het zeer belangrijk om het strooien van korrelkalk zeker niet over te slaan!