Prof.

Terras

Op uw terras wilt u mogelijk verschillende soorten bloemen en planten plaatsen. Elke soort verlangt specifieke eisen aan de bodemsamenstelling. Het is onmogelijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom kiest u voor de universele potgrond van Viano. Deze potgrond kan gebruikt worden bij groenten en kruiden, bloemen, eenjarige planten en struiken. Al uw terrasplanten hebben baat bij het gebruik van deze potgrond, die bemest is met organische meststoffen van Viano. De planten kunnen hun voeding drie maanden lang uit deze potgrond halen.

Kiest u op uw terras voor geraniums, surfinia’s, petunia’s of een andere bloemende plantensoort, dan is de Viano Potgrond voor Geraniums een zeer geschikt product. Deze potgrond bevat immers kleimineralen, die ervoor zorgen dat de potgrond water en andere voedingsstoffen beter kan vasthouden. Hierdoor droogt de potgrond minder snel uit en worden de voedingsstoffen gelijkmatig aan de planten afgegeven. Deze potgrond is bovendien verrijkt met organische meststoffen van Viano, zodat de bloei van uw geraniums, surfinia’s, petunia’s en andere bloemende plantensoorten gestimuleerd zal worden.

Kiest u voor kalkminnende plantensoorten op het terras, zoals buxus, taxus, hosta of lavendel, dan kunt u Viano Potgrond voor Buxus gebruiken. Deze potgrond is van een uitstekende kwaliteit en bevat klei om de pH-waarde van de bodem te optimaliseren en water beter vast te kunnen houden. Daarnaast is deze potgrond verrijkt met organische meststoffen van Viano, waardoor de groei van uw buxus, taxus, hosta en lavendel optimaal gestimuleerd zal worden.

Buxus, taxus, hosta en lavendel zijn allemaal kalkminnende planten. Zij kunnen daarom in dezelfde, kalkrijke, potgrond worden geplant. Toch vergen zij een specifieke voeding. Het is daarom aan te raden om elke plantensoort te bemesten met een eigen specifieke meststof. Onderstaand is een overzicht te vinden van de specieke meststoffen van Viano. Wilt u toch één meststof gebruiken, dan is Viano 6-7-8 daarvoor het meest geschikt. U voegt deze en andere meststoffen tweemaal per jaar toe, in de periodes maart/april en juni/juli.

Daarnaast is het van belang om uw buxus, taxus, hosta’s en lavendel jaarlijks van kalk te voorzien. Hiervoor gebruikt u in de periode september/oktober Viano Fossiele Zeewierkalk.

Minder gieten

Vergeet u ook wel eens om de planten op het terras of in de kamer water te geven? Dan is Viano Potgrond Minder Gieten een geschikt product voor u. Deze soort potgrond wordt de laatste jaren meer en meer verkocht. De potgrond bevat hydrogel, waardoor deze uitzondelijk veel water vast kan houden. Wanneer u uw planten in deze potgrond plant, dan hoeft u dus veel minder vaak water te geven. Door het vasthouden van water kunnen uw planten en bloemen profiteren, met een langere en intensere bloeiperiode als gevolg. Ook deze potgrond van Viano is verrijkt met organische meststoffen, waardoor de planten en bloemen van een uitstekende voeding worden voorzien. U zal dus van langere en intensere bloeiperiodes kunnen genieten.

Vijverplanten

Wilt u een vijver aanleggen en vijverplanten planten, dan is het terras daarvoor zeer geschikt. Een vijver straalt rust uit. Steeds vaker worden er daarom op terrassen kleine vijvertjes geïnstalleerd. Gaat u vijverplanten planten, gebruik dan de Viano Potgrond voor Vijverplanten.

Balkon-, terras- en kuipplanten

Woont u in een appartement, of maakt u gebruik van potten voor op het balkon of terras? Gebruik bij het aanplanten dan de Viano Potgrond voor Balkon & Terras. Deze potgrond is speciaal ontwikkeld voor gebruik op balkon of terras. Alle kuipplanten hebben baat bij deze potgrond, die is verrijkt met bentoniet. Hierdoor kan de potgrond langer water en voeding vasthouden. Daarnaast voorziet de potgrond uw planten drie maanden lang van voeding, door de aanwezigheid van organische meststoffen van Viano.