Prof.

Hagen planten

Gaat u hagen planten in de tuin, zorg er dan voor dat u vooraf over voldoende informatie over het planten en verzorgen van de hagen beschikt. Het is immers een bekend probleem dat hagen gemakkelijk uitval vertonen of zelfs doodgaan. Hagen planten is een klus die de nodige kennis en informatie vergt. Als een haag verkeerd is geplant of een gebrek heeft aan voedingsstoffen in de bodem, dan reageert de plant daar onmiddellijk op. Niet alle hagensoorten kunnen bijvoorbeeld goed tegen een vochtige bodem, zoals de haagbeuk (Carpinus Betulus). De beukenhaag (Fagus Sylvatica) is hier veel resistenter tegen.

Hagen planten doet u het beste gedurende de herfstperiode. De planten zijn dan tegen de tijd dat zomer zich aandient, goed ingeworteld. Het is ook mogelijk om hagen in de lente te planten, maar dan dient u te zorgen voor een goede en regelmatige bewatering, om uitdroging te voorkomen.

Bij het aanplanten van hagen, mengt u een deel van de bestaande grond met een deel Viano Bodemverbeteraar voor Aanplantingen. Het is belangrijk om de hagen op dezelfde diepte te planten als dat ze bij de kwekerij stonden. Deze diepte is eenvoudig af te lezen van de kleurwisseling op de stam. U kunt ongeveer drie tot vijf plantjes per lopende meter planten. De grootte van de aangekochte plantjes is hierin bepalend. Let op: bij het aanplanten mag u de haag nooit in water dompelen! Daardoor worden benodigde schimmels rond de plantwortels verwijderd.

Bodemverbeteraar aanplantingen

Bodemverbeteraar aanplantingen


Onderhoud van hagen

Door een regelmatige bemesting zorgt u ervoor dat een beukenhaag, haagbeuk of andere hagensoort geen bruine plekken gaan vertonen en goed dichtgroeien. Voor een goede bemesting van uw hagen gebruikt u de organische meststof Viano Meststof voor Buxus en Hagen. Deze meststof bevat een goede NPK verhouding, die de groei van de hagen bevordert. Bovendien zorgt het voor een verbeterde bladontwikkeling. Dat zorgt voor groene en dichte hagen, wat inkijk in uw tuin belemmert. Het bemesten van uw hagen doet u tweemaal per jaar, in de periodes maart/april en juni/juli.

Meststof voor buxus & hagen

Meststof voor buxus & hagen

keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags