Prof.

Gazon aanleggen: inzaaien

Wilt u een gazon aanleggen, dan heeft u verschillende manieren om dit te doen. Zo kunt u kiezen voor het leggen van een grasmat of voor het inzaaien. Kiest u ervoor om een gazon aan te leggen door middel van inzaaien, dan is het aan te raden om het onderstaande stappenplan te volgen. In het stappenplan vindt u ook informatie over welke gazonmeststof u het beste kunt gebruiken bij het inzaaien.


Gazon aanleggen: inzaaien

1. Voorbereiding

Een gazon aanleggen door middel van het inzaaien van grond vereist ten eerste een verwijdering van alle begroeiing op het terrein. Gebruik hiervoor eventueel een sproeimiddel zonder nawerking. Na besproeiing wacht u twee tot drie weken voordat u de volgende stap uitvoert.

2. Zorg voor vruchtbare grond

Heeft u te maken met harde grond, dan is het noodzakelijk om deze om te spitten tot op een diepte van ongeveer dertig centimeter. Na het omspitten van de grond kunt u een bodemverbeteraar inwerken. Deze bodemverbeteraar kunt u eenvoudig in de bodem harken. Gebruik hiervoor de bodemverbeteraar Viano Aanleg & Herstel Gazon.

3. Egaliseren en bemesten

Wilt u tot een optimaal resultaat komen, dan is het aan te raden om een gazonmeststof aan de grond toe te voegen voordat u de bodem egaliseert. Het is belangrijk dat deze gazonmeststof geen al te hoog gehalte aan stikstof bevat en dat deze de wortelgroei van het gras stimuleert. Viano Recovery is hiervoor zeer geschikt, omdat deze gazonmeststof relatief weinig stikstof bevat. Daarnaast bevat deze meststof de actieve wortelactivator Humifirst, die ervoor zorgt dat de wortelhaartjes zich bij de kieming sneller zullen ontwikkelen. Hierdoor zal het ingezaaide gras zich beter en sneller ontwikkelen.

4. Inzaaien

Nadat de grond is geëgaliseerd en bemest, kan het terrein worden ingezaaid met graszaad. De meest geschikte periode om dit te doen, is tussen begin april en eind mei en van half augustus tot begin september. Per 100 m2 gebruikt u ongeveer twee tot drie kilo graszaad. Na het inzaaien moet de grond stevig worden aangedrukt. Hiervoor is het gebruik van een wals zeer aan te raden. Het is in principe niet noodzakelijk om de graszaden te bewateren.

5. De eerste maaibeurt

Laat het gras groeien tot een hoogte van minimaal vijf tot acht centimeter, voordat u het voor het eerste keer gaat maaien. Het is aan te raden om na de eerste maaibeurt een gazonmeststof toe te dienen. Hierdoor voorziet u het gazon van extra voedingsstoffen, zodat het zich optimaal ontwikkelt. Een geschikte meststof bevat een hoog stikstofgehalte en een natuurlijke wortelversterker. Gebruik hiervoor Viano Booster.

Herstel & aanleg gazon

Herstel & aanleg gazon

Viano Recovery

Viano Recovery

Viano booster

Viano boosterGazon aanleggen: grasmatten

Wilt u een gazon aanleggen, dan heeft u verschillende manieren om dit te doen. Zo kunt u kiezen voor het leggen van een grasmat of voor het inzaaien. Kiest u ervoor om een gazon aan te leggen door middel van het leggen van grasmatten, dan is het aan te raden om het onderstaande stappenplan te volgen. In het stappenplan vindt u ook informatie over welke gazonmeststof u hierbij het beste kunt gebruiken.


Gazon aanleggen: grasmatten

1. Voorbereiding

Een gazon aanleggen door middel van het leggen van een grasmat vereist ten eerste een verwijdering van alle begroeiing op het terrein. Gebruik hiervoor eventueel een sproeimiddel zonder nawerking. Na besproeiing wacht u twee tot drie weken voordat u de volgende stap uitvoert.

2. Zorg voor vruchtbare grond

Heeft u te maken met harde grond, dan is het noodzakelijk om deze om te spitten tot op een diepte van ongeveer dertig centimeter. Na het omspitten van de grond, kunt u een bodemverbeteraar laten inwerken. Deze bodemverbeteraar kunt u eenvoudig in de bodem harken. Gebruik hiervoor de bodemverbeteraar Viano Aanleg & Herstel Gazon.

3. Egaliseren en bemesten

Wilt u tot een optimaal resultaat komen, dan is het aan te raden om een gazonmeststof aan de grond toe te voegen voordat u de bodem egaliseert. Het is belangrijk dat deze gazonmeststof geen al te hoog gehalte aan stikstof bevat en dat deze de wortelgroei van het gras stimuleert. Viano Recovery is hiervoor zeer geschikt, omdat deze gazonmeststof relatief weinig stikstof bevat. Daarnaast bevat deze meststof de actieve wortelactivator Humifirst, die ervoor zorgt dat de grasmat gemakkelijker zal inwortelen in de grond. Hierdoor zal de grasmat zich beter en sneller ontwikkelen.

4. Leggen van de grasmatten

Nadat u het terrein heeft voorbereid door te zorgen voor een egale en vruchtbare grond, moet de grasmat worden gelegd. Wacht na de levering van de graszoden niet te lang met het inleggen. Rol uw grasmatten binnen 24 uur na levering uit op het terrein.

5. De eerste maaibeurt

Het is aan te raden om een behoorlijke tijd te wachten met de eerste maaibeurt. Het gazon kan voor de eerste keer gemaaid worden wanneer de grasmatten stevig vastliggen. De graszoden zijn dan ingeworteld.

Herstel & aanleg gazon

Herstel & aanleg gazon

Viano Recovery

Viano Recovery


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags