Prof.

Anti-mos

Het is niet voor niets dat de zoekterm ‘mos in gazon’ veelvuldig wordt gebruikt op Google. De aanwezigheid van mos is wellicht het meest voorkomende probleem bij gazons. Helaas is het ook een bijna jaarlijks wederkerend probleem. Toch is het mogelijk om te zorgen voor een preventieve werking tegen mos, door in het najaar (in de maanden september en oktober) het gazon te bemesten met een goede najaarsmeststof. Deze meststof zal zorgen voor een sterk en gezond gazon, dat klaar is voor de winter die komen gaat. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien. Mos groeit immers op de zwakke plaatsen in het gras.

Heeft u in het voorjaar (in de maanden maart, april en mei) toch last van mos in het gazon, dan kunt u kiezen uit vier oplossingen voor uw probleem. Mos verwijderen of mos bestrijden kan op de volgende mogelijke manieren:

Kies hieronder de oplossing voor het verwijderen en/of bestrijden van mos die voor uw gazon het meest geschikt is:Verticuteren, de meest radicale oplossing voor mos

Verticuteren

Als u veel last heeft van mos in het gazon, dan is verticuteren vaak de beste oplossing. Verticuteren betekent eigenlijk niets anders dan mos verwijderen door een duidelijk stappenplan te volgen. Helaas weten veel mensen niet dat een gazon herstellen een klus is die aandacht behoeft. Veel mensen kennen de juiste aanpak niet. Op een goede wijze mos verwijderen, zodat u snel weer kunt genieten van gezond en groen gras? Volg dan het volgende stappenplan:

1. Gazon bekalken

Bekalk het gazon met de korrelkalk van Viano. Door deze gazonkalk zullen de mossen verzwakt worden, omdat deze liever groeien op zure grond. Het gazon bekalken doet u het best in het vroege voorjaar.

2. Het mos aanpakken

Een gazon met veel mos kan u het best eerst aanpakken met BIO PRESS. BIO PRESS heeft een indirecte werking tegen mos, waardoor het mos snel bruin kleurt. Daarna kan u het gazon verticuteren.

BIO PRESS

BIO PRESS

3. Verticuteren

Wanneer de buitentemperatuur minimaal 6°C is, kunt u het gazon verticuteren. Het verticuteren van het gazon doet u eenmaal in de lengte en eenmaal in de breedte met behulp van een verticuteermachine. Na het verticuteren zal er niet veel gras meer overblijven.

4. Behandeling na het verticuteren

Het verticuteren van uw gazon is een behoorlijke klus. U wilt na afloop dan ook kunnen genieten van een gezond, vol en groen gras. Om dat te bereiken, kiest u voor de gazonmest Viano Recovery. Deze gazonmeststof zal de hergroei van de wortelhaartjes van het gras, die door de verticuteermachine verwijderd werden, stimuleren. De hergroei van de wortelhaartjes wordt door de Viano Recovery gazonmeststof gestimuleerd, door de aanwezigheid van de wortelstimulator ‘HUMIFIRST’.

5. Geniet van een mooie volle grasmat!

Waarom is een gestimuleerde hergroei van wortelhaartjes na het verticuteren van uw gazon van belang? Het stimuleren van de hergroei met behulp van een goede gazonmeststof is belangrijk, omdat u tijdens het verticuteren niet enkel het dode mos en veel gras verwijdert, maar ook heel veel wortelhaartjes van de grasmat. Het is juist via de wortelhaartjes dat het gras de voedingstoffen kan opnemen. Zo kan het gras zich herstellen en kunnen er nieuwe grassprietjes geproduceerd worden. Het stimuleren van de hergroei van wortelhaartjes is dus van groot belang om het herstel van uw gazon te bevorderen.

Viano Recovery

Viano Recovery


De 3-in-1 oplossing, de snelste oplossing voor mos

Gazonmeststof 3-in-1 oplossing

De Viano 3-in-1 oplossing is wellicht de gemakkelijkste en snelste oplossing om mos in uw gazon te laten verdwijnen. De drie componenten in deze meststof zijn gazonvoeding (voor drie maanden), anti-mos (voor een directe werking tegen mos) en actieve composteringsbacteriën. Door dit product te gebruiken, doodt u het mos en worden de restmaterialen vanzelf verwijderd. Dit product maakt ook geen vlekken in uw gazon, op terrastegels of op kleding.

Deze anti-mos gazonmeststof onderscheidt zich van andere meststoffen door de directe werking tegen mos. Deze werking komt door de toevoeging van ijzerchelaat aan de mestkorrel. Het ijzerchelaat heeft een mos dodende werking en maakt geen vlekken op gazon, terrastegels en kleding, zoals wel het geval is bij veel andere producten. De composteringsbacteriën zorgen ervoor dat het dode materiaal vanzelf verdwijnt.

Hoeveelheden:

  • 4 kg voor 40 á 50m²
  • 10 kg voor 100m²
  • 20 kg voor 200m²

Te gebruiken in het voorjaar (maart t/m mei) en najaar (september t/m oktober)

Viano 3-in-1

Viano 3-in-1

Voordat u de Viano 3-in-1 oplossing toepast, gebruikt u eerst Viano BioGazonkalk. Deze gazonkalkzorgt voor groen gras en een verbeterde werking van de gazonmest.

Is er sprake van maar weinig mos in uw gazon, dan kunt u beter Viano IWTM gebruiken. Dit product heeft een minder snelle werking, maar zorgt voor een schitterend en langdurig resultaat.


IWTM, de mooiste oplossing voor mos in het gazon

Gazonmeststof M.O. Nutrition

Deze gazonmeststof werkt indirect tegen mos. Hierdoor werkt het product minder snel tegen mos dan de Viano 3-in-1 oplossing, maar zal het een mooi en langdurig resultaat geven. Door M.O. Nutrition te gebruiken verdringt u het mos in uw gazon geleidelijk door de grasmat te versterken. De meststof kleurt het gazon bovendien diepgroen, door de toevoeging van magnesium.

Hoeveelheden:

  • 4 kg voor 40 á 50m²
  • 10 kg voor 100m²
  • 20 kg voor 200m²

M.O. Nutrition

M.O. Nutrition

Voordat uw Viano IWTM gebruikt, kunt u het gazon voorzien van Viano BioGazonkalk. Deze gazonkalk zal het gras groen kleuren en de werking van de gazonmest verbeteren.

Gebruik dit product enkel wanneer u niet veel mos in het gazon heeft. Heeft u veel last van mos in uw gazon, dan is een grondigere aanpak noodzakelijk, zoals de Viano 3-in-1 oplossing.

Viano NEW 4-in-1, de volledige ALL IN oplossing

Deze nieuwe meststof NEW 4IN1 bevat 4 topeigenschappen:
1. Humifirst optimalisatie om onkruidgroei zoveel mogelijk te voorkomen
2. Indirecte werking tegen mos
3. Magnesium voor een groenere grasmat
4. 100 dagen voeding!

NEW 4-in-1

NEW 4-in-1


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags