Prof.

Aardappelen kweken

Wilt u zelf aardappelen kweken, dan is het natuurlijk wel handig om wat tips en tricks te kennen. Aardappelen planten is tamelijk eenvoudig, mits u weet hoe te beginnen en welke producten u kunnen helpen bij het kweken van aardappelen.Aardappelen planten in pot of zak

Aardappelen planten in pot of zak

Pootaardappelen

Wilt u zelf aardappelen kweken, dan kunt u de pootaardappelen het beste aankopen in de maand maart, zodat u deze in april kunt planten. U kunt aardappelen planten in zowel pot als zak.

Voorkiemen

De aangekochte pootaardappelen moeten ongeveer 3 tot 4 weken lang kiemen. Om het kiemingsproces te bevorderen, plaatst u de aardappelen het beste op een vochtige plaats die niet al te warm is, maar toch een goede lichtinval heeft. Het is handig om bij de plaatsing van de pootaardappelen gebruik te maken van een eierdoos, zodat de aardappelen rechtop geplaatst kunnen worden. Wanneer de aardappelen kiemen hebben ontwikkeld met een lengte van 1 á 2 centimeter, zijn ze geschikt om in (pot)grond geplant te worden.

Planten

U kunt aardappelen planten in potten of in een aardappelzak. Het is hoe dan ook belangrijk om te zorgen voor pot of zak met een inhoud van 15 tot 20 liter. Onderaan de pot of zak maakt u een gat, zodat het overtollige water eenvoudig weg kan vloeien. In vijftien liter kunt u één aardappel planten. Vul daarvoor de pot of zak voor driekwart met Viano universele potgrond. Plant de aardappel vervolgens op ongeveer vijf centimeter diepte in de potgrond. Het is aan te raden om een beetje potgrond over te houden, zodat u de pot of zak later kunt aanvullen eens de plant gegroeid is. Dit is belangrijk, omdat de aardappelen niet in contact mogen mogen met zonlicht gedurende hun groeiperiode. Gebeurt dat wel, dan verkleuren ze groen en zijn ze giftig.

Bemesting

Voor de bemesting van de aardappelplant in pot of zak gebruikt u het beste de organisch-minerale meststof Leguma 5-6-13. Deze meststof bevat een optimale NPK verhouding voor de kweek van mooie aardappelen. Voor een optimale kweek mengt u het best een kleine hoeveelheid Leguma door de potgrond, voordat de aardappelen daarin worden geplant. Gedurende de verdere teelt kunt u nog twee tot drie keer extra meststoffen toedienen.

Universele potgrond

Universele potgrond

Viano Leguma

Viano Leguma


Aardappelen planten in de volle grond

Aardappelen planten in de volle grond

Voorbereiding

Gaat u aardappelen planten in de volle grond, dan is het van belang om de grondkwaliteit van de groentetuin optimaal te prepareren. Dit kunt u doen door Viano Gedroogde Koemest in de bestaande grond te verwerken. Wilt u met succes aardappelen kweken, dan is de aanwezigheid van voldoende kalium in de bodem een noodzakelijke voorwaarde. Daarvoor mengt u voor het aanplanten van de aardappelen Viano Leguma in de bodem, door de meststof uit te strooien en lichtjes in de grond te harken. Viano Leguma is een organisch-minerale meststof, die de perfecte NPK verhouding bevat voor de teelt van aardappelen. Tijdens de aardappelteelt kunt u deze meststof nog twee- tot driemaal toevoegen.

Aanplanten

Het is belangrijk om de aardappelen te planten op een moment dat er geen nachtvorst is. Aardappelen zijn namelijk zeer gevoelig voor vorst. Gebruik bij het aanplanten Viano Leguma, omdat deze meststof de ideale NPK verhouding bevat voor een succesvolle aardappelteelt.

Oogsten

Het is belangrijk om de aardappelen op het juiste moment te oogsten. U kunt de aardappelen oogsten wanneer de bloemetjes van de plant zijn uitgebloeid en wanneer de stengels beginnen te verdorren. Let op: aardappelen die groene plekken vertonen, zijn giftig! Gooi daarom alle aardappelen weg die een groene verkleuring hebben.

Aardappelen op de barbecue

Het is overheerlijk om zelf geteelde aardappelen te serveren bij de barbecue. Wilt u uw vrienden en familie in de zomer verrassen met aardappelen uit eigen tuin voor op de barbecue, dan moet u de aardappelen eind april in de grond planten. Voordat u de aardappelen op de barbecue legt, moet u deze tien minuten koken in water en vervolgens even laten afkoelen. Door ze met een vork te doorprikken, bekijkt u of de aardappelen goed zijn voorgegaard. Wikkel de aardappelen vervolgens in aluminiumfolie en plaats ze twintig minuten lang op de gloeiende kolen. Af en toe omdraaien. Na twintig minuten zijn de aardappelen gaar. Snijd ze open en voeg kruidenboter toe voordat u ze serveert. Voor een optimale barbecue maakt u gebruik van kokosbriketten, zoals Viano CocoGrill. Deze garanderen een constante temperatuur. U kunt ook kiezen voor houtskool met extra groot kaliber, die veel langer branden dan andere soorten houtskool.

Viano Leguma

Viano Leguma

Gedroogde koemest

Gedroogde koemest

COCO-Grill

COCO-Grill

Houtskool

Houtskool


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags