Prof.

Groentetuin of moestuin aanleggen

Een groentetuin of moestuin aanleggen is niet ingewikkeld, maar u heeft wel enkele producten nodig voor de aanleg en het onderhoud ervan:

Viano Leguma

Viano Leguma

Zeewierkalk

Zeewierkalk

Gedroogde koemest

Gedroogde koemest

Bodemverbeteraar voor groenten & kruiden

Bodemverbeteraar voor groenten & kruidenStarten met een groentetuin

Starten met een groentetuin

Ter voorbereiding op het zelf groenten kweken in uw groentetuin, is het belangrijk om de kwaliteit van de grond te optimaliseren. Hierdoor hebben de planten alle benodigde voedingsstoffen beschikbaar voor een goede groei. De grondkwaliteit kunt u op drie manieren verbeteren:

  1. Door Viano Gedroogde Koemest te gebruiken, verhoogt u het humusgehalte in de bodem, wat ten goede komt aan de bodemkwaliteit.
  2. Door middel van Bodemverbeteraar voor Groenten en Kruiden. Door deze bodemverbeteraar van Viano te mengen met bestaande grond, verbetert u de kwaliteit van de grond. Planten kunnen voedingsstoffen en water dan beter opnemen, en de luchtigere grond maakt wortelgroei gemakkelijker.
  3. Ook door het toevoegen van compost aan de grond wordt de grondkwaliteit verbeterd. Zowel de kwaliteit van een zanderige grond als de waterdoorlatendheid van een kleigrond kan door de toevoeging van compost worden verbeterd. Bij het gebruik van compost dient u er wel op te letten dat deze vrij is van slakkeneitjes. Slakken vertoeven immers graag op vochtige plekken, zoals composthopen.

Daarnaast is het belangrijk om de pH-waarde van de bodem in uw groentetuin te optimaliseren. Maar hoeveel kalk gebruikt u daarvoor? Om de juiste dosis kalk te bepalen, kunt u een bodemanalyse laten uitvoeren. Er zijn ook enkele vuistregels over de doseringen:

  • Bladgewassen: anderhalve kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Knolgewassen: halve kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Vruchtgewassen: één kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Peulgewassen: één kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Koolgewassen: anderhalve kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Aardbeien en ander klein fruit: één kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.
  • Kruiden: één kilo Viano Zeewierkalk per 10 m2.


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags