Prof.

Buxus

Veel mensen zijn liefhebber van buxus. Wilt u ook buxus planten in uw tuin, dan is het belangrijk om aandacht te schenken aan een aantal zaken. Een buxus ontwikkelt zich optimaal in een vruchtbare, zuurstofrijke bodem en is, net zoals de meeste rozen, lavendel, taxus, druif of rozemarijn, bovendien kalkminnend. U kunt buxus planten in de volle grond of in pot.Buxus planten in volle grond

Buxus planten in volle grond

Gaat u buxus planten in de volle grond, dan is het aan te raden om een bodemverbeteraar te gebruiken, zoals Viano Bodemverbeteraar Aanplantingen. Deze bodemverbeteraar heeft een neutrale pH-waarde, waarin de buxus zich goed zal ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat mengt u de bodemverbeteraar in een 1-op-1 verhouding met de bestaande grond en voegt u dit toe in het plantgat van de buxus.

Bodemverbeteraar aanplantingen

Bodemverbeteraar aanplantingen


Buxus in pot planten

Buxus in pot planten

Het is ook mogelijk om buxus in een pot te planten. Daarbij is het aan te raden om Viano Potgrond voor Buxus te gebruiken. Deze potgrond bevat een optimale pH-waarde, zodat de buxus zich ook in pot goed kan ontwikkelen. Daarnaast bevat de potgrond meststoffen, die voorzien in een goede voeding van uw buxus, gedurende drie maanden.

Strooi kleikorrels over de bodem van de pot waarin u de buxus gaat planten. Dit zorgt voor een goede waterhuishouding in de pot.


Onderhoud buxus

Onderhoud buxus

Een buxus planten in uw tuin is één, maar daar komt ook nog onderhoud van deze plantensoort bij kijken. Een buxus verzorgen is geen sinecure, waardoor u gebaat bent bij de nodige informatie en geschikte verzorgingsproducten. Ten eerste is het van belang om jaarlijks een voldoende hoeveelheid Viano Buxus Meststof te strooien. Een goede buxus meststof bevat de juiste NPK verhouding, zodat de buxus voorzien wordt van goede voeding en meer resistent wordt tegen ziektes. Daarnaast bevat deze meststof ook een verhoogde hoeveelheid magnesium, wat zorgt voor een gezonde groene kleur van uw buxus.

Naast het strooien van meststof vraagt onderhoud van buxus ook om een jaarlijkse kalkbeurt. Strooi daarom jaarlijks één tot anderhalve kilo kalk per 10 m2. Hiervoor gebruikt u Viano Korrelkalk.

Wanneer de buxus zich herstelt van een ziekte of wanneer de bladeren van de buxus rood kleuren, dan kan het nuttig zijn om bloedmeel toe te dienen. Dit is een natuurlijke bron van stikstof, die de buxusplant helpt om sneller te herstellen. Voor een goede behandeling gebruikt u eerst Viano Zeewierkalk. Deze kalksoort lost sneller op dan korrelkalk. Twee weken later voegt u Viano Bloedmeel toe.

Een buxus verzorgen wordt een stuk eenvoudiger als u de juiste tips krijgt. Hieronder vindt u twee belangrijke tips.

Snoei uw buxus niet tijdens mooie, zonnige dagen. Er is dan immers kans op verbranding, wat de gezondheid van de plant niet ten goede komt. Uw buxus snoeien doet u beter op bewolkte, regenachtige dagen.

Gebruik liever geen schors van naaldbomen als decoratief afdekmateriaal. Deze schors werkt licht verzurend op de bodem, terwijl de buxus een voorkeur heeft voor een kalkrijke bodem. Gebruik daarom liever één van de volgende producten: Coco-Deco.

Wanneer u toch sierschors wilt gebruiken, dan is het erg belangrijk om de kalkbeurt niet over te slaan!

Meststof voor buxus & hagen

Meststof voor buxus & hagen

Korrelkalk

Korrelkalk

Zeewierkalk

Zeewierkalk

Bloedmeel

Bloedmeel

Coco-Deco

Coco-Deco

Sierschors

Sierschors


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags