Prof.

Lavendel en andere aromatische planten

Lavendel is één van de meest populaire aromatische planten. Het is, net als vrijwel alle aromatische planten, een zogenaamde kalkminnende plant. De bodem waarin lavendel staat, moet dus relatief veel kalk bevatten. Ook buxus is kalkminnend, waardoor lavendel en buxus een veel voorkomende combinatie vormen in tuinen en perken.Lavendel planten in volle grond

Lavendel planten in volle grond

Gaat u lavendel planten in uw tuin, of mogelijk een andere aromatische plant, dan heeft u baat bij een bodemverbeteraar op maat. Kies daarom voor de universele bodemverbeteraar van Viano. Dit product heeft een neutrale pH-waarde, waardoor lavendel zich optimaal kan ontwikkelen. Een goede bodem voor lavendel bestaat uit een 1-op-1 verhouding tussen de Viano bodemverbeteraar en de bestaande grond.

Bodemverbeteraar aanplantingen

Bodemverbeteraar aanplantingen


Lavendel in pot planten

Lavendel in pot planten

Lavendel planten kan in de volle grond, maar ook uitstekend in pot. Wanneer u ervoor kiest om lavendel in pot te planten, dan gebruikt u de universele potgrond of de potgrond voor buxus als geschikte bodem. Buxus en lavendel hebben allebei behoefte aan een kalkrijke bodem, waardoor ze in dezelfde potgrond goed tot hun recht zullen komen.

Universele potgrond

Universele potgrond

Potgrond buxus

Potgrond buxus


Onderhoud lavendel

Onderhoud lavendel

Lavendel planten is één ding, maar het onderhoud van lavendel behoeft ook de nodige aandacht. U wilt toch ook kunnen genieten van lavendel in een optimale conditie? Daarvoor strooit u jaarlijks Viano Organische Meststof Lavendel. Deze plantenvoeding bevat veel kalium, wat zorgt voor een langere en optimale bloei van uw lavendel. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om eenmaal per jaar de bodem te bekalken met korrelkalk. Lavendel gedijt immers het beste in een bodem die rijk is aan kalk.

Meststof voor lavendel

Meststof voor lavendel

Korrelkalk

Korrelkalk

Kook eens met lavendel! Wist u dat lavendel zeer geschikt is om te gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld bij het bereiden of verfijnen van gerechten? Aanraders zijn lavendelijs en een slaatje van lavendel!


keep2porn.net shemale777.com vrpornx.net

Buy now topreplicahandbags